paardentaart
Benodigdheden
- 1 tl zout
- 150 g gezeefde witte basterdsuiker
- 175 g boter
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 3 grote, harde appels
- 3 wortels
- 50 g suiker
Werkwijze
- Snij de appels,wortels en de boter in kleine blokjes
- klop het ei
- Verdeel de (gewone)suiker over de blokjes appel en wortel.
- Die de basterdsuiker,de boter,het zout,het ei en het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot het goed aan elkaar plakt.
- Belkeed een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede met 3/4 van het deeg,maak een rand van ong. 3 cm.
- Verdeel het appel-wortel mengsel ovdr de vorm.
- Maak van het overige deeg dunne rolletjes en druk ze plat.
- Maak hiermee mooie ruitvormpjes bovenop de taart
- Bak de taart ong. 1u 15 min in een oven voorverwarmd op 175 °C.
- Laat afkoelen,en het is klaar!
Maak jouw eigen website met JouwWeb