paardentaart

Benodigdheden

  • 1 tl zout
  • 150 g gezeefde witte basterdsuiker
  • 175 g boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 3 grote, harde appels
  • 3 wortels
  • 50 g suiker

Werkwijze

  • Snij de appels,wortels en de boter in kleine blokjes
  • klop het ei
  • Verdeel de (gewone)suiker over de blokjes appel en wortel.
  • Die de basterdsuiker,de boter,het zout,het ei en het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot het goed aan elkaar plakt.
  • Belkeed een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede met 3/4 van het deeg,maak een rand van ong. 3 cm.
  • Verdeel het appel-wortel mengsel ovdr de vorm.
  • Maak van het overige deeg dunne rolletjes en druk ze plat.
  • Maak hiermee mooie ruitvormpjes bovenop de taart
  • Bak de taart ong. 1u 15 min in een oven voorverwarmd op 175 °C.
  • Laat afkoelen,en het is klaar!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb